czwartek, 15 marca 2012

Chinese rice cookies, czyli chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego :)


Chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego są smaczne, proste i szybkie w zrobieniu. Polecam wszystkim wypróbowanie przepisu, który mam od mojej przyszłej Teściowej- jest super! ( i przepis i Teściowa :)


Ciasteczka:
25 dag margaryny
25 dag cukru
1 opakowanie kleiku ryżowego (160g)
5 jajek
2 łyżeczki proszki do pieczenia
10 dag kokosu

Margarynę dobrze ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy proszek do pieczenia, a następnie stopniowo kleik ryżowy. Na końcu ubijamy sztywną pianę z białek i wszystko razem mieszamy. Dodajemy kokos.
Z gotowej masy formujemy łyżeczką lub szprycą niewielkie ciasteczka, które nakładamy na papier pergamin.
Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180C na złoty kolor.

Ciasteczka biorą udział w akcjo- konkursie na wypiek bez mąki, nie-dietetyczne:)

R E K L A M A



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarz:

  1. Ja poproszę o 1 nooo może 2 albo 3 hmmm 6 i będzię ok :)...........przepis prosty a zapowiada się smacznie, coś dla mnie.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly