poniedziałek, 4 lutego 2013

Super szybkie pączki angielskie o małej zawartości cukru


Najszybsze pączki, jakie w życiu robiłam, a do tego pyszne :) Nie wymagają formowania, ugniatania, ani żadnej innej czynności :) Co najlepsze smakują rewelacyjnie, a w sumie nie zawierają wyszukanych składników i dużej ilości cukru :))
Polecam :)



Składniki:
3 jajka
200g serka homo waniliowego
1 ½ szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ok. 50dag smalcu do pieczenia
Cukier puder do posypania

Jajka ucieramy z serkiem trzepaczką lub szpatułką, dodajemy do nich mąkę wymieszaną z proszkiem. Całość wyrabiamy na gładką masę, po czym kładziemy na gorący tłuszcz mała łyżeczką.

By pączki były okrąglutkie najlepiej użyć do tego dwóch łyżeczek, na pierwszą nabrać niewielką ilość ciasta, po czym zdjąć je na drugą łyżeczkę i dopiero pierwszą łyżeczką zdjąć ciasto wprost do gorącego tłuszczu.

Pączusie pieczemy na złoty kolor, około 3 – 5 minut, co pewien czas je mieszając.

Upieczone pączusie wyciągamy łyżką cedzakową najlepiej na siatkę (taką jak do frytkownicy) lub na papier kuchenny, by nadmiar tłuszczu z nich spłynął.
Po około 3 minutach pączki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.



R E K L A M A




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 komentarz:

Printfriendly