piątek, 1 lutego 2013

Surówka z kapusty pekińskiej


Surówka, źródło witamin i wyśmienity dodatek do mięska, ale nie tylko :)



Składniki:
1 duża marchewka
1 średnia cebula
Kilka liści kapusty pekińskiej
1 łyżeczka natki koperku (świeży lub mrożony)
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
Pieprz
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
*Kiełki słonecznika

Kapustę pekińską siekamy drobno. Marchewkę trzemy na grubych oczkach tarki. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy posiekany koperek, sól, cukier i pieprz. Zostawiamy na około 10 minut, po czym dodajemy oliwę, sok z cytryny, mieszamy i ewentualnie dodajemy kiełki słonecznika.

R E K L A M A



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly