piątek, 15 lutego 2013

Tajska zupa z Winiary


Do Tajskiej zupy byłam trochę sceptycznie nastawiona, a niepotrzebnie. Smakuje pysznie! Zamieniłam kurczak na indyka, ale różnica mięsa nie zmienia smaku tej przepysznej zupy :)



Składniki:
Winiary Pomysł na… Tajską zupę z kurczakiem
500g fileta z indyka
200g cukinii
150g marchewki
50g korzenia pietruszki
150g pieczarek
100g cebuli
50g pora
5 łyżek oliwy (3 + 2)
1litr wody (750 + 250)

Filet z indyka kroimy na podłużne paski, a następnie smażymy na 3 łyżkach oleju, około 5 minut.

Cukinię, marchewkę, pietruszkę, cebulę i pora kroimy w podłużne, cienkie paseczki. Pieczarki kroimy w plastry.

Marchewkę, pietruszkę i pieczarki wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem (2 łyżkami) i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy cebulę, pora i cukinię i dusimy jeszcze około 3 minut, po czym zalewamy jarzyny 750 ml wody i zagotowujemy.

 Większą zawartość saszetki wsypujemy do 250 ml wody i mieszamy. Następnie wlewamy do gotujących się jarzyn i ponownie zagotowujemy mieszając.

Następnie wsypujemy zawartość mniejszej saszetki i mięso. Całość razem mieszamy, gotujemy około minuty i podajemy.



R E K L A M A




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarz:

Printfriendly